Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2006 18:26 - Silent Hill 3
Автор: voldaren Категория: Технологии   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2006 18:58


## Производител : KCET

## Сайт на производителя : http://www.konamityo.com


## Изисквания : Минимални :

CPU: 1GHz

RAM: 256 MB

Видео памет: 32 MB

Място на харддиска: 4700 MB

Желани :

CPU: 1.4GHz

RAM: 512 MB

Място на харддиска: 5200 MB

## Коментар : Сигурно много от вас си спомнят една класическа игра, която излезе преди няколко години и разби спокойните сънища на много геймъри по света. Тя се казваше Alone in the dark и поне според мен точно тя постави началото на един нов жанр - Survivle Horror Adventure. Оказа се, че подрастващите геймъри все пак имат нужда от таласъми в сънищата си и малко кръв в мечтите си. Постепенно, този жанр започна да се продава добре и да става популярен. Пикът му, пак по мое лично мнение, беше сравнително скоро. А именно с излизането на последния Resident Evil и филмовата версия на играта (въпреки спорните й художествени качества). Те се оказаха най-върховите комерсиални постижения на Survival Horror-а. Въпреки че този жанр води началото си от добрия стар компютър, в 21-ви век се оказа, че Playstation има много повече потенциал за подобни приключения. Точно поради тази причина, много често собствениците на тази конзола имат радостта да получават "страшните" заглавия много по-рано от нас, РС маниаците. А понякога и ексклузивно!



Не е честно!



И ние, верните РС фенове, заслужаваме игри, които да ни будят нощем и да хранят фантазиите ни с изродски визии. Съвсем заслужено, този месец на компютърния пазар се появиха мои съмишленици, които, като мен, решиха, че няма да е зле да видим поредния бисер на жанра Survivle Horror Adventure и за РС. Това са момчетата от KONAMI, които пуснаха техния хит Silent Hill 3 и във вариант за персонален компютър. Имах шанс да тествам пълната версия на играта, която в скоро време трябва да се появи и на пазара.

Ще започна с не толкова веселите неща, за да не ви развалям удоволствието по-нататък. Най-неприятното е, че играта е на едно DVD. Тоест, ако искате да играете Silent Hill 3, още от сега си заплюйте кои филми да изтриете и си пригответе поне 7 GB свободно дисково пространство. Аз поне ви гарантирам, че си струва да го направите.

Въпреки че е третата част на играта за Playstation 2, в РС-вариант това е едва вторият епизод от поредицата след излизането на Silent Hill 2. Този факт не трябва да ви притеснява, защото трите части нямат особена сюжетна връзка по между си. Лично аз, за първи път се сблъсквам с игра от тази серия и ви уверявам, че се зарибих. И вече съм наточил зъби за Silent Hill 2. Това, което обединява трите серии, е фактът, че действието им се развива в имагинерното щатско градче Сайлент Хил.

В настоящата част ще влезете в ролята на седемнадесет годишна тийнейджърка, която се забърква в един ужасен "филм", след като спокойно и небрежно тръгва на пазар. В супермаркета, обаче, тя заварва



кървава баня и множество уродливи създания...



Но нека не бързам с историята от магазина. Нека първо ви разкажа за самото начало, което ме грабна на момента.

Намирате се в бутафорен увеселителен парк. Около вас има плюшени зайчета, облени в кръв; люлки с кончета, които изглеждат като коне-вампири; всичко е обагрено в ръждиви и потискащо червеникави тонове. В ръката си имате нож, а в инвентара - патлак, метална тръба, та дори и картечен пистолет узи. След малко разходки, срещате ужасяващи кучета с разрязани на две глави, които с лекота успявате да отстраните с помощта на огнестрелните си приятели. Изведнъж, обаче, се изправяте срещу страховити гигантски мутанти, които имат безформени глави без лица и огромни чуканести крайници. В този момент се оказах нелепо убит... (или убита, не съм сигурен как трябва да се изразя ). Бях разочарован и реших, че ще започна от начало. Помислих си, че играта е доста трудна.

Но... в един момент Хедър (така се казва главната героиня) повдигна глава от масата, на която бе задремала. Тя се намираше в кафето на някакъв супермаркет и всичко си беше наред... Тук, обаче, ще спра разказа си. Както се оказа, играта се развива не само в реалността, но и в сънищата на девойката. Много приятен момент в Silent Hill 3 е фактът, че на всеки няколко минути гейминг ще имате възможност да гледате пищни и много добре направени филмчета. Това прави играта адски интерактивна и кара геймъра да се почувства като участник в действителна история, в истински хорър-филма...
image


Тагове:   silent,   hill,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: voldaren
Категория: Технологии
Прочетен: 89770
Постинги: 43
Коментари: 74
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930